Verkoop boek gestart!

Gepest op het werk

Dit boek gaat jou verder helpen om weerstand te bieden aan grensoverschrijdend gedrag van collega's, zodat zij niet over je heenlopen. Je ontdekt hoe je omgaat met organisatiepolitiek en invloed uitoefent. Nu in de verkoop!

Verzendkosten op mijn rekening!

Tips hoe om te gaan met:
KANTOORPOLITIEK,  
NARE SPELLETJES
& MACHT

Gepest op het werk

Dit boek is een must-read voor iedereen die zich wil wapenen tegen ongewenst gedrag op de werkvloer. Of je nou teamlid of leidinggevende bent: dit boek helpt je beter om te gaan met werkpesten, machtspelletjes en kantoorpolitiek! Je leest hoe je jezelf staande houdt en weerbaar blijft. De situaties en anekdotes zijn erg herkenbaar voor hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met wetenschappelijk onderbouwde en praktische tips die je helpen om de juiste keuzes te maken voor een betere werkomgeving voor jezelf én de mensen om je heen.

Honderdduizenden Nederlanders worden dagelijks geconfronteerd met machtspelletjes, pesterijen en ander grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wat gebeurt er met je als dit jou overkomt? Wat kun je eraan doen? En hoe doe je dat precies? In dit boek geef ik tips aan slachtoffers, hun managers en collega’s. 

Ik deel de ervaringen en inzichten die ik opdeed tijdens de zestien jaar dat ik werkte in een uitdagende en complexe organisatieomgeving. Dit is geen verhaal van iemand die jarenlang slachtoffer was, maar van iemand die de kunst van kantoorpolitiek door en door leerde kennen. Ik vertel je hoe je succesvol navigeert door de vaak onzichtbare machtsstructuren en manipulatieve spelletjes die zich op veel werkplekken afspelen.  

Mijn openhartige verhaal belicht het grijze gebied tussen kantoorpolitiek en ordinair pesten. Maar het boek gaat verder dan alleen overleven en graaft dieper dan menig zelfhulpboek. Het gaat over hoe je voor jezelf gaat staan, goed met jezelf en je collega’s omgaat en niet over je heen laat lopen. Je leest waarom je zonder psychologische veiligheid niet verder komt en hoe je daar ongeacht je werkomgeving zelf stappen in kunt zetten. 

Je ontdekt waarom je soms niet doet wat je wél zou willen doen. Je leert waar je gedrag vandaan komt en hoe je belemmerende gedachten kunt ombuigen. Je krijgt een stappenplan zodat je trouw aan jezelf blijft zelfs in moeilijke situaties. Je leest hoe ik dat ruim zestien jaar voor elkaar kreeg in een onveilige organisatie waar elkaar afrekenen op fouten als normaal werd gezien. 

Ik neem je mee in hoe het razendsnel misging toen drie nieuwe collega’s zich ernstig misdroegen en het management mij liet vallen waarop ik besloot de toko te verlaten. Zeker vond ik dat een enge stap, maar ik beschouw het als een mijlpaal in mijn leven. Blijven was voor mij een zwaktebod: mijn zelfrespect prevaleerde. Trouw aan mijn normen en waarden koos ik MEZELF. 

In ‘Gepest op het werk’ vertel ik hoe het is om geïntimideerd, vernederd en bespot te worden door collega’s en leidinggevenden. Ik onthul ook hoe wreed de ex-communicatie daarna kan zijn en geef tips hoe je daarmee omgaat. De ervaringen dringen diep door. “Tijdens het lezen voelt het alsof je het zelf ondergaat”, hoor ik terug van de mensen die het manuscript al lazen. 

Managers ontdekken hoe zij ongewenst gedrag de kiem in smoren en kunnen zorgen voor een veilige werksfeer. En wat de desastreuze gevolgen van wegkijken zijn. Ik combineer beschrijvingen van ernstige misdragingen met komische anekdotes, een beetje zwarte humor, wetenschappelijke inzichten en praktische tips. 

Ik ga met de billen bloot en vertel mijn verhaal omdat ik daarmee anderen een hart onder de riem wil steken. Je voelt je misschien alleen, maar je bent niet alleen!

Verzendkosten op mijn rekening!

Het boek is een must read!

Of je nu een werknemer, manager, bestuurder of gewoon geïnteresseerd bent in het verbeteren van de werkomgeving, dit boek biedt praktisch toepasbare adviezen hoe je je mensen echt gemotiveerd krijgt om hun ruzies op te lossen en voor elkaar door het vuur te gaan.

Pesten op het werk

Verzendkosten op mijn rekening!

Over mij

Mijn naam is Hanneke Zumker en ik ben coach, mediator en extern vertrouwenspersoon. Om dit boek te schrijven moest ik mijn schaamte aan de kant zetten. Dat vond ik niet altijd even makkelijk. Toch heb ik er bewust voor gekozen om mijn verhaal te vertellen, want echte verhalen over nare ervaringen op de werkvloer zijn schaars. 

Wat mij is overkomen maakt deel uit van mijn kracht als coach. Collega’s die mij opzadelden met vervelende klusjes, sarcastische opmerkingen en onterechte beschuldigingen maakten. Collega’s die agressief en intimiderend waren. Ik heb het allemaal meegemaakt. 

Ik voelde me ongelukkig, machteloos en dacht dat er iets mis was met mij. Maar ik koos ervoor om geen slachtoffer meer te zijn. Om grenzen te stellen en ‘nee’ te zeggen en gedrag te bespreken. Dat vergde veel moed, maar ik slaagde erin. Dat geef ik graag door.  

Als deskundige op het gebied van werkgeluk heb ik bekendheid verworven door mijn optredens in diverse media, waaronder Een Vandaag, BNR Nieuwsradio en Radio Rijnmond. 

Wees de verandering die jij zelf wil zijn!

“Hanneke belicht wat managers en werkgevers zouden moeten en kunnen doen om hun werknemers te beschermen en te zorgen voor een fijne een veilige werkomgeving waarin gewenste omgangsvormen als vanzelfsprekend zijn.”

Dit boek is er voor:

Slachtoffers

Empowerend met persoonlijke ervaringen en praktische tips, waarin je (h)erkenning vindt en manieren krijgt om ongewenst gedrag te stoppen.

Managers

Inzicht in het belang van een veilige werkomgeving met wetenschappelijk onderbouwde tips om ongewenst gedrag te voorkomen en te bestrijden.

Collega's

Daagt uit, roept op tot actie en moedigt aan niet weg te kijken maar een vuist te maken tegen grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Daders

Biedt een confronterende blik op de impact van grensoverschrijdend gedrag en zet aan tot zelfreflectie en gedragsverandering.

Verzendkosten op mijn rekening!

Wat vonden anderen van mijn boek

4,5
4,5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend50%
Heel goed50%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%